Comunicat de presa

Comunicat de presa

In legatura cu informatiile circulate in presa despre implicarea DSPMB in gestionarea decesului unei persoane aflata in carantina la domiciliu,va aducem la cunostinta urmatoarele:

Atributiile DSPMB in cazul decesului unei persoane aflata in carantina la domiciliu sunt:

1. Emiterea Avizului sanitar de transport mortuar in baza Certificatutui de deces si a autorizatiei de inhumare puse la dispozitie de familie.

2, Emiterea deciziei de suspendare temporara a masurii carantinei pentru ca apartinatorii sa participe la funeralii.

3. Nebulizarea spatiului in care a decedat persoana suspecta COVlD 19.

ln data de 03.08.2020, s-a primit apelul apartinatoarei de functei in call-center-ul DSPMB. DSPMB a oferit indrumari complete cu privire la procedura de urmat in situatia data.

De asemnea, apartinatoarea a primit asigurari ca, imediat ce va avea Certificatul de deces si Autorizatia de inhumare, DSPMB va emite Avizului sanitar de transport mortuar si Decizia de suspendare temporara a masurii carantinei pentru ca apartinatorii sa participe la funeralii.

Intre timp, DSPMB a programat pentru data de 05.08.2020 nebulizarea spatiului de carantina in vederea impiedicarii raspandirii infectiei cu COVID 19.

Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii si va asiguram de intreaga noastra implicare in fiecare problema aparuta, de transparenta si profesionalism din partea DSPMB.

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE